4 thoughts on “Ταΰγετος – Προφήτης Ηλίας”

  1. “Ταΰγετος – Θεός του Ήλιου” γιατί κάποια πράγματα ΔΕΝ εκχριστιανίζονται (εκχυδαΐζονται)…

  2. Χωρίς να γνωρίζω πολλά για τον Ταϋγετο, μήπως η συγκεκριμένη κορυφή έχει σχέση και με τον καθηγητή φιλόσοφο Δημήτρη Λιαντίνη; Είχα δει ένα πολύ ενδιαφέρων ντοκιμαντέρ πρόσφατα, για την ζωή του (και τον θάνατο του) και η κορυφή αυτή έκανε πολλές φορές την εμφάνιση της σαν εικόνα διότι ο Ταϋγετος υπήρξε καταλητικός στο έργο και την ζωή του Λιαντίνη. Δεν γνωρίζω και πολλά για τον συγκεκριμένο άτομο αλλά από το ντοκιμαντέρ κατάλαβα ότι επρόκειτο για πολύ μεγάλο στοχαστή και …άνθρωπο.

  3. Ο Ταΰγετος παρουσιάζεται για τον Λιαντίνη ένας λατρευτικός καθαρτικός χώρος… λεπτομέρειες δεν ξέρω για το έργο και τη ζωή του… οι απόψεις εδώ στην Ελλάδα δυΐστανται…
    Το ζήτημα είναι ότι ο Ταΰγετος αποτελεί ένα οικοσύστημα μεγάλης οικολογικής αλλά και πολιτισμικής σημασίας. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί κάποιος να ανατρέξει στο http://www.mani.org.gr/taigetos/…. Η φωτογραφία είναι από μία πρόσφατη ανάβαση μου με τη σκοινοσυντρόφισσα μου… ουσιαστικά αναδεικνύει αυτό που είναι ο Ταΰγετος… Το βουνό του ΉΛιου…. μια και στη φωτογραφία “αποτυπώνεται” ή καλύτερα ψηφιοποιείται το πρώτο φως της ημέρας….

  4. Ο Λιαντίνης βρέθηκε νεκρός σε μια σπηλιά κοντά στην κορυφή της φωτογραφίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *